“Për fat të keq…”, Fatmir Xhafaj zbulon çfarë ka ndodhur dhe ngre shqetësimin e madh


Fatmir Xhafaj ka shprehur pakënaqësitë e tij lidhur me funksionimin e organeve të drejtësisë.

Foto e bardhe

Xhafaj: Roli i institucioneve të reja është jetik për funksionimin e organeve të reja të drejtësisë. Për fat të keq, roli i disa prej këtyre institucioneve ku përfshihet një pjesë e KLP, në vlerësimin tim personal, nuk është luajtur mirë. Më vjen keq që duhet ta them këtë.

KLP ka rol kyç, është anëtar me kohë të plotë, 11 veta, nuk kemi pasur asnjëherë kështu.

Cili ka qenë qëndrimi juaj ndaj problematikave ndaj 2121 dhe 2022. A ka ndonjë reagim, reflektim?

Sa nga emerimet tuaja janë shkarkuar nga vetingu? Sa prej tyre janë ata që janë kontestuar nga PP? A janë një pjesë e këtyre emërimeve rrjedhojë e reflektimit të interesave të brendshëm të Këshillit.

22 magjistratë që do të emërohen. Si e keni programuar rekrutimin e këtyre studentëve. Pse nuk I japi vendet e emërimeve në Tiranë? A janë të vërtetë pretendimet për klientelizma.?

A ka raste te emërimit të familjarëve të anëtarëve të këshillit në sistemin e drejtësisë.

Cili është roli juaj me anëtarë të këshillit, ca ju bën të dallueshëm? Çfarë është risia juaj? Gjatë vitit të kaluar janë adresuar kritika të forta ndaj prokurorëve lidhur me performancën e tyre jo vetëm nga publiku por edhe nga politika. Ju i konsideruat retorike politike. Unë mendoj ndryshe. Sepse sic ju keni të drejtën e kontrolit te organet e tjera, edhe pushtetet e tjera kanë të drejtë të artikulojnë.

Publiku kërkon se cili është qëndrimi juaj zyrtar. Sot prokurorët janë më të pavarur se kurrë, thatë ju zoti Balla, por pyetja është a ndihen ata të pavarur në vendimmarrjen e tyre?

Alfred Balla: Po I kam mbledhur pas thirrjes së Ramës. Janë shprehur se nuk ndihen të kërcënuar. E ndiejnë veten të barabartë. Nuk e ndiej vetem më poshtë se prokurorët. Ne lidhje me shkeljet disiplinore nuk kem vërejtur shkelje të ligjit në emërimet e familjarëve. Në lidhje me thashetheme për korporantizmin nuk janë të vërteta, nuk ndaj të njëjtin qëndrim si ju.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *