Kreshnik Spahiu publikon foton dhe nxjerr skandalin: Kur populli ynë shiste shtëpitë për këtë surrat

Kreshnik Spahiu publikon foton dhe nxjerr skandalin: Kur populli ynë shiste shtëpitë për këtë surrat

Analisti Kreshnik Spahiu në një postim në rrjetet sociale ka publikuar foton e Maksude Kadena, e njohur ndryshe si Sudja, e cila në vitin 1993 asnjë llogari bankare, ashtu siç vepruan dhe shumica e kompanive të tjera piramidale. Sudja ishte e para që falimentoi në fund të vitit 1996, duke nxitur një valë të dhunshme protestash në gjithë vendin vitin pasues.

Postimi i plotë:

“ÇUDIRA SHQIPTARE:

“Kur populli ynë shiste shtëpitë për këtë surrat.”

Kjo fytyrë quhet Maksude Kadena, e njohur ndryshe si Sudja. Në vitin 1993 themeloi nje firme piramidale e cila grumbulloi më shumë se 80 mijë kreditore. Historia e Sudes është po aq absurde sa edhe vetë funksioni i këtyre firmave.

Populli shiste shtëpitë dhe i jepte kësaj fytyre lekët.

Sudja ishte e para që falimentoi në fund të vitit 1996, duke krijuar një efekt domino në të gjithë sistemin e 24 firmave piramidale që u krijuan në atë kohë. Falimenti i Sudes nxiti edhe protestat e para në vitin 1997.

Shqiptarët i besuan 1.2 miliard dollarë!

Me 16 nëntor 1996, Sudja zgjati kokën në një dritare pallati, para të cilit prisnin mijëra njerëz, dhe tha:

“Paratë mbaruan. Të gjitha i morri kopetenti.”, ka shkruar Spahiu.


Leave a Reply

Your email address will not be published.