Rama: Sulmet ndaj EULEX dhe Policisë së Kosovës të dënueshme, barrikadat në veri bien ndesh me ligjin


Kryeministri Edi Rama ka dënuar sulmin ndaj Policisë së Kosovës dhe EULEX në veri të Kosovës nga serbët.

Në një reagim në Twitter, Kryeministri shkruan se barrikadat e vendosura nga serbët e veriut të Kosovës duke bllokuar rrugët, janë në kundërshtim me ligjin dhe komplikojnë akoma më shumë situatën.

Sulmet mbi EULEX Kosovo janë të dënueshme pa asnjë ekuivok ashtu siç është i dënueshëm çdo akt dhune ndaj Policisë së Kosovës. Rishfaqja e barrikadave në Veri të Kosovës, bie ndesh me çdo ligj e çdo frymë dialogu e jo vetëm nuk zgjidh asgjë, po përkundrazi komplikon më tej çdo gjë”.

Rama shton se shtyrja e zgjedhjeve në veri është tregues që Serbia të mos lejojë përshkallëzimin e konfliktit.

“Shtyrja e votimeve nga ana e Presidentes së Republikës së Kosovës është një sinjal kuptimplotë, të cilit autoritetet e larta të Beogradit duhet t’i përgjigjen me të njëjtën frymë dhe ndjenjë përgjegjësie, për moslejimin e përshkallëzimeve të mëtejshme të akteve destabilizuese”.

Kryeministri i bën thirrje Serbisë që të ushtrojë ndikimin mbi serbët e veriut të Kosovës, ndërsa kërkon që BE të thërrasë menjëherë tryezën e dialogut mes palëve.

“Beogradi duhet të ushtrojë ndikimin e vet mbi serbët e Veriut të Kosovës, pa i justifikuar asesi veprimet e tyre cilatdoqofshin arsyet! Arsyet diskutohen nuk përdoren si armë kundër policisë e si barrikada kundër rendit ligjor. BE-ja duhet të thërrasë urgjent tryezën e dialogut”.

Edhe BE ka dënuar sulmin ndaj EULEX dhe ka kërkuar heqjen e barrikadave

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *